Heret Bush kemuka pengadilan!!


Insiden yang menyayat hati bagi umat islam yang mengakhiri penghujung tahun 2006 tidak lain dan tidak bukan isu hukuman gantung Saddam Hussein oleh rejim yang dikepalai oleh AS. insiden itu membangkitkan kemarahan umat islam seluruh dunia amnya dan umat islam yang bermazhab sunnah khasnya. hukuman itu tidak dapat diterima bukan kerana mereka menyayangi Saddam Hussein, bukan kerana Saddam itu fahaman Sunnah, bukan kerana Saddam hero umat islam, bukan kerana Saddam disayangi oleh umat islam tetapi kerana hukuman itu sengaja dibuat secara hina dan tidak adil serta tidak sah disisi perlembagaan iraq itu sendiri.

Ada beberapa pengajaran yang perlu kita ambil iktibar disini. Pertamanya, kenapa AS berani berbuat demikian?. mengapa mereka tidak gentar dengan tindakan itu?. Punca segala apa yang berlaku tidak kiralah isu Saddam Hussein, Isu Palestin, Isu Somalia dan sebagainya adalah kerana umat islam tidak bersatu. Kenapa tidak bersatu? itupun menjadi punca juga. Kerana tampuk pemerintahan disetiap negara Islam diterajui oleh mereka yang berfahaman sekular (boneka Amerika) samaada secara tersurat atau tersirat. Itulah yang perlu difahami oleh setiap umat islam seluruh dunia samalah kita diMalaysia juga. Wajip diberi kemenangan kepada Parti yang memperjuangkan agenda Islam bukan agenda sekular. Selama mana umat islam memberi kemenangan kepada golongan sekular, tak usahlah dibuat bermacam seminar, dialog, komentar, resolusi, demo dan bermacam lagi. kerana itu hanyalah bermuka. Persoalannya Islam perlu diberi kuasa. Islam perlu diberi tempat. Islam perlu diberi ruang. Letakkan pemimpin yang meletakkan islam sebagai asas perjuangan sebagai pemimpin negara. Secara tak langsung itulah usaha anda untuk kemenangan ISLAM.

Oleh itu, umat islam wajip memberi bukan sahaja sokongan tetapi undi kepada gerakan islam tanpa perlu lagi berasa marah dan kemarahan itu dilontar didalam dialog, seminar atau apa – apa diskusi.

Dan umat islam diseluruh dunia wajip mengheret Bush ke mahkamah keadilan Islam dimana – mana negara Islam. Kerana Bush telah melakukan jenayah kemanusiaan yang jelas melanggari segala jenis undang – undang samatelah undang – undang antarabangsa sekalipun. Apa yang kita perlu harapkan dengan PBB?. Mereka akan bertindak sekiranya negara umat Islam yang membuat silap dan menutup sebelah mata kepada negara bukan islam yang melakukannya.

Penyelesaiannya, kita perlu bersatu memberi kemenangan kepada pejuang Islam samaada melalui pilihanraya atau sebaliknya. Dan heretlah Bush kemuka pengadilan. Jika tidak berjaya, darah Bush wajip dibunuh.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s