Apartment Takder Parking


Rasanya dah bosan melihat rumah – rumah apartment menghadapi masalah parking yang tiada penghujung. Yang nampak amat ketara adalah flat yang kos rendah. Persoalannya, apakah kerajaan tidak nampak apa yang berlaku?. Bagi saya, bukanlah kerajaan tidak nampak tetapi tidak berminat. Kerana apa? kerana tidak dapat apa – apa faedah untuk mereka. Dan kerana Rakyat memilih pemimpin yang banggang dan bodoh dalam mentadbir. Kalau tak bangang takkan deal jual air kat singapura bleh rugi, wat perjanjian tol kerajaan dan rakyat yang rugi, wat makmal komputer abih runtuh, wat MRR2 entah baper bulan dah retak dan macam – macam lagilah yang menyebabkan rakyat menjadi susah.

Kekadang tu kalau diperhatikan, senarai kelemahan yang kerajaan buat lebih banyak dari kejayaan. Apakah kerajaan tak bleh pikir, nak standardkan dasar yang menguntungkan rakyat?. Takkan perihal parking pun bleh jadi masalah. Yang susahnya, penduduk. Sewajarnya kerajaan mengkaji dan menyeragamkan dan mewajipkan semua apartment wajip dibuat tempat letak kereta sama banyak dengan bilangan rumah.

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s