nak tengok perangai YAHUDI tak perlu ke ISRAEL


Isu Kg. Berembang bukanlah satu isu yang baru sebaliknya rentetan dari peristiwa yang sebelumnya. Sudah berapa kali pilihanraya, perangai Yahudi yang ditunjukkan oleh Parti Pemerintah tetap sama.Kerana apa? Kerana pemimpin UMNO tahu walaupun mereka berbuat demikian rakyat akan tetap mengundi mereka. Rakyat sewajarnya memberi pengajaran dari keangkuhan UMNO itu. Cukuplah 50 tahun mereka menabur janji. Apakah rakyat tidak dapat melihat bagaimana biadapnya MPAJ yang dibantu oleh Agensi lain serta tidak diendahkan oleh pemimpin UMNO malah merestuinya lagi. Apakah hendak tunggu sehingga bangsa Melayu merempat seperti bangsa Melayu diSingapura?.Rakyat Malaysia masih leka dengan mimpi pembangunan yang dijaja dan dimanfaat oleh hanya segelintir orang melayu sahaja.

Sejarah UMNO itu sendiri yang sememangnya dari acuan penjajah yang meninggalkan kita. Sebab itulah dengan begitu mudah mereka mendapat kemerdekaan dengan menggadai sebuah TANAH MELAYU kepada NEGARA MALAYSIA. Apabila merdeka sahaja Malaysia dari penjajah yang dirunding oleh UMNO maka bermulalah episod hitam kepada orang Melayu. Jika bangsa India bangga punya negara mereka sendiri, jika bangsa Cina bangga dengan adanya negara CHINA sendiri, Apa yang orang Melayu boleh banggakan dengan melepaskan Tanah Melayu kepada Negara Malaysia?.

Apabila acuan itu datangnya dari Penjajah itu sendiri, maka banyaklah kepincangan yang wujud kerana wujudnya UMNO itu sendiri

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s