PPSMI: Akhirnya perjuangan berjaya!!!!


Hari ini TPM mengumumkan PPSMI dibatalkan. Syukur amat sangat. Segala perjuangan selama ini berhasil. Ini adalah secebis contoh yang rakyat Malaysia patut fahami. Apabila rakyat keseluruhan membantah, pasti UMNO perlukan undi mereka untuk menang. Sebab itulah relevannya UMNO dikalahkan jika Melayu inginkan UMNO tergila – gilakan Melayu. Jangan tersengih – sengih walaupun orang tak suka. Kenalah jual mahal. Selepas UMNO kalah besar pada pilihanraya umum yang lalu, banyak perkara telah dan sudah UMNO lakukan demi memikat semula cinta rakyat kepadanya.

Oleh itu, rakyat haruslah pandai bermain politik sebagaimana rakyat kelantan berpolitik. Barulah dinamakan Melayu Moden yang bijaksana. Jangan lagi taksub dengan UMNO. Apa saja yang UMNO buat kita mengiyakan saja.

Sebelum pembatalan PPSMI ditunjukkan bahawa PPSMI meningkatkan prestasi pelajar. Tak ada yang buruk digambarkan didalam TV tentang PPSMI. Tetapi selepas dibatalkan, ramai pula yang kata PPSMI gagal. Apa kata mereka yang selama ini menyokong PPSMI. Nak letak kat mana muka?

Pandangan: idrissamk.wordpress.com

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s