Sijil HALAL: bernilaikah ia..?


Sijil Halal macam kertas paper yang takder nilai. Logo terpampang dilabel adakah benar ianya tulen atau palsu? Berapa banyak syarikat yang membuat penipuan sijil halal? kenapa mereka tidak takut?

Persoalan diatas amat membosankan bagi rakyat. Kerana banyak soalan yang lain bermain difikiran dengan berbagai permasalan diMalaysia. Dimana peranan pihak berwajip? tak cukup kakitangan lagikah? mereka yang menganggur bersepah nak buat apa? jadi peragut?perompak?perogol?penghisap dadah?

Undang – undang halal dimalaysia terjaminkah? siapa yang bertanggungjawab? masih nak duduk rileks dikerusi empuk. Hari berganti hari-minggu berganti minggu-bulan berganti bulan -tahun ganti tahun. Apakah kesudahan?

Agaknya pegawai agama ni tak pernah pergi pasaraya. Ader yang tak ada logo halal. Ada logo halal luar negara. Boleh percayakah? Kenapa tidak diletakkan ditempat yang tidak halal?. Sibuk sangatkah pegawai agama?.

Zina

di Mentari Court, menjadi kebiasaan Negro membawa kehulu kehilir perempuan samaada tempatan atau indonesia. Sebenarnya bukan saja di Mentari Court saja tetapi di mana saja jika kita pergi, Orang yang bersekedudukan langsung tidak takut. Kenapa? cubalah fikir wahai sipegawai agama yang belajar tinggi dan kebanyakan belajar sampai Al – Azhar. Tak cukup gajikah?

Bila berlaku kes pembunuhan kanak – kanak dimana ibunya bersekedudukan barulah muncul kenyataan nak ambil tindakan. Yang bersepah kat lembah klang niey duk buat apa?

Hmmmm….. letih tengok pegawai agama ni. Letak lah jawatan kalau rasa tak mampu. bagi kat orang lain pulak.

Drp: idrissamk.wordpress.com

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s